Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Διονύσης Ζαμάνης: «Καλή επιτυχία στα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες»







«Eύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.  Τις μέρες που έρχονται οπλιστείτε με υπομονή , ψυχραιμία και ελπίδα για να φτάσετε στον στόχο σας.  Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι από τις  πρώτες μάχες που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας αλλά και η αφετηρία για την οριοθέτηση νέων προσπαθειών. Στο σύγχρονο κόσμο μας ο αγώνας είναι διαρκής και οι εξετάσεις καθημερινές και χωρίς τέλος. Είτε  επιτύχετε είτε όχι θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου, ότι είναι απλά μια στάση στην μεγάλη διαδρομή της ζωής σας.  Εύχομαι να ανταμειφθούν οι κόποι και οι προσπάθειες, τόσο οι δικές σας όσο και των οικογενειών σας και να πετύχετε αυτό που προσδοκάτε, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη ζωή σας.»

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Διονύσης Ζαμάνης: Πολίτες του Διονύσου σας ευχαριστούμε θερμά.




Φίλες και Φίλοι συνδημότες του Διονύσου, 
η νίκη των Ανοιχτών Οριζόντων στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση είναι απόρροια της ώριμης και υπεύθυνης κρίσης των πολιτών.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την στήριξη, που είναι -ταυτόχρονα- Τιμή και Εντολή.

Υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε σκληρά για να αποκτήσουμε την Πόλη που μας αξίζει. Και ότι θα συνεργαστούμε με όλες και όλους εσάς που νοιάζεστε και αγωνίζεστε για την προκοπή του τόπου. Κάνοντας πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για εξαντλητική διαβούλευση με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, για πλήρη διαφάνεια και ουσιαστική λογοδοσία.
Όλοι μαζί θα αλλάξουμε σελίδα.  

Διονύσης  Ζαμάνης

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Δήλωση του Διονύση Ζαμάνη για το αποτέλεσμα των εκλογών



Απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους  τους συνδημότες  που μας τίμησαν με την ψήφο τους.


Όλο το προηγούμενο διάστημα  πορευτήκαμε με μια συντεταγμένη πρόταση που αφορά σε ένα διαφορετικό τρόπο διοίκησης  του δήμου με συναίνεση, διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Μας  επέλεξε ένας στους τρεις εκλογείς και αυτό είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς.


Χθες έγινε η ρωγμή στις κατεστημένες αντιλήψεις και τις μικροπολιτικές πρακτικές της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Ζητούμε τη στήριξη όλων σας, ώστε την επόμενη Κυριακή να γίνει η ανατροπή και ο Διόνυσος να αλλάξει σελίδα. Για να δώσουμε ανάσα και ελπίδα στην Πόλη.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δήλωση του Διονύση Ζαμάνη


                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως υποψήφιος  Δήμαρχος Διονύσου και επικεφαλής της παράταξης  ΔΙΟΝΥΣΟΣ  ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ,  δηλώνω ότι  ο δημοτικός συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και  με καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα.
Ως εκ τούτου, δημοσίευμα Κυριακάτικης Εφημερίδας, που αποδίδει πολιτική προέλευση και χροιά στους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ είναι  ανυπόστατο και αναληθές.

Διονύσιος  Ζαμάνης
υποψήφιος δήμαρχος  Διονύσου

Διον. Ζαμάνης: Ώρα Επιλογής - Ώρα Ευθύνης

Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες είναι  εδώ. Είμαστε εδώ. Είμαστε μαζί.
Κλείνουμε τη δυσάρεστη παρένθεση και αλλάζουμε σελίδα.

Βραδιά Πολιτισμού, Γιορτής και Νίκης από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες











Εκατοντάδες φίλοι της παράταξης ήρθαν στο Διόνυσο την Παρασκευή τo βράδυ – στον παλιό σταθμό του τρένου – για να ακούσουν  την εξαιρετική πολιτική ομιλία του  Υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη , να παρακολουθήσουν τη μοναδική  συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και να στείλουν με ενθουσιασμό το μήνυμα της Νίκης για την Κυριακή.

Ο Διονύσης Ζαμάνης στην τελευταία -  πριν την Κυριακή των εκλογών -  ομιλία του αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο έδωσαν την εκλογική μάχη οι υποψήφιοι σύμβουλοι και οι φίλοι των Ανοιχτών Οριζόντων. Σε αντίθεση με την απερχόμενη δημοτική αρχή, που μέσα στον πανικό της χρησιμοποίησε αήθεις μεθόδους όπως συκοφαντία, ψευδολογία,  λασπολογία, πολιτική εκβιαστικών διλημμάτων και τρομοκρατίας, καλλιέργεια συνδρόμων ομηρίας σε δημοτικούς υπαλλήλους,  εκμετάλλευση των μηχανισμών και των πόρων του δήμου για την προεκλογική
προβολή και βέβαια σφετερισμό ακόμα και των έργων της περιφέρειας προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα και η αδράνεια της τετραετίας.

Ο Διονύσης Ζαμάνης αναφέρθηκε στα  χαρακτηριστικά και  πρόσφατα δείγματα αυτών των πρακτικών: την παράνομη και περιβαλλοντικά απαράδεκτη  αφισοκόλληση, την υποκριτική φιλοζωική ευαισθησία, τη διακίνηση συκοφαντικών φυλλαδίων δύο μόνο μέρες πριν από τις εκλογές και, τέλος, τη χθεσινή ανακοίνωση προσλήψεων υπαλλήλων στο δήμο(!).  Στη συνέχεια καυτηρίασε απερχόμενη δημοτική αρχή που στήνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς, παραλαμβάνει ανύπαρκτα έργα και γήπεδα που γέρνουν, αναθέτει άχρηστες και αχρείαστες μελέτες και κατακερματίζει τα έργα για να μην κάνει διαγωνισμούς.

Και ολoκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Την Κυριακή θα γίνει η πρώτη ρωγμή στο κατεστημένο που αντιλαμβάνεται το δήμο ως φέουδο και τσιφλίκι. Βαθιά και συντριπτική. Και την επόμενη Κυριακή θα γίνει η Μεγάλη Ανατροπή. Ο τόπος αλλάζει σελίδα. Γιατί το χρειάζεται και το αξίζει.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ, για τον αγώνα που κάνετε, για τις προσπάθειες που καταβάλλετε, για τη στήριξη σας στους Ανοιχτούς Ορίζοντες. Είμαστε εδώ. Για να δώσουμε στο πολίτη του Διονύσου τη σύγχρονη Πόλη που του αξίζει. Και θα συνεργαστούμε με όλους όσοι πονάνε και πασχίζουν για την προκοπή αυτού του τόπου.»

Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Διονύσου που χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους και παρέδωσε το μικρόφωνο στον Γεράσιμο Ανδρεάτο για να ακολουθήσει μία αυθεντική, μελωδική  γιορτή πολιτισμού και χαράς.

Τα μέλη και οι φίλοι των Ανοιχτών Οριζόντων τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την  προεκλογική τους μάχη.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ



Εικόνες ντροπής που μόνο θλίψη και απογοήτευση γεννούν


 


Τα λόγια περιττεύουν.
Η ευζωία που επιτάσσει ο πολιτισμός, η ηθική μας απέναντι στα ζώα και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κενό γράμμα για τις Υπηρεσίες του Δήμου. Εκεί που το φιλότιμο έχει χαθεί, περισσεύουν οι φαρδιές και πλατιές υπογραφές του νυν Δημάρχου, κάτω από  φιλοζωϊκές καμπάνιες.  Εύκολο: απαιτούν ελάχιστο μόνο μελάνι.
Εικόνες «ευζωίας… των αδέσποτων» από αυτοσχέδιες κατασκευές εντός του Δήμου.



Ανύπαρκτες οι συνθήκες υγιεινής...



Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μετά από 3,5 χρόνια ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ της Δημοτικής  Αρχής σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα των αδέσποτων δεσμεύεται για τα εξής:

1.      Καταγραφή και σήμανση των αδέσποτων ζώων ανά Δημοτική Ενότητα.
2.      Εύρεση χώρου για την ίδρυση και  λειτουργία διαδημοτικού ή δημοτικού κυνοκομείου και κτηνιατρείου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Αγροτικής Ανάπτυξης και τις ζωοφιλικές ενώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
3.      Στελέχωση και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και εμβολιασμών από αμοιβόμενους ή και εθελοντές κτηνιάτρους.
4.      Στελέχωση και ενεργοποίηση της (υποχρεωτικής κατά τον ισχύοντα νόμο 4039/12) υπηρεσίας του Δήμου για την τήρηση των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων.
5.      Πλήρης ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την επιβολή προστίμων και ποινών σε όσους κακομεταχειρίζονται κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
6.      Σχετικά δε με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , θα μπορούν να σημάνουν ηλεκτρονικά τα κατοικίδιά τους στους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους των Δήμων (που ασφαλώς δεν υπάρχουν σήμερα) με ελάχιστη χρέωση (αφού η βιωσιμότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας προβλέπεται από το άρθρο 4- παρ.3β-του ν. 4039/12).
7.      Κατάρτιση και εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και καταπολέμησης ζωονόσων σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσίας κτηνιατρικής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.