Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν τα ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2014

Διονύσης Ζαμάνης:
  • Η συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες είναι κοινωνικό δικαίωμα κάθε πολίτη του δήμου μας
  •  Με πρωτοβουλίες και ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής  το κόστος των εκδηλώσεων καλύφθηκε στο μεγαλύτερο μέρος από χορηγίες

 














 Με μία συναυλία αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο, από το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ», ξεκίνησαν τηνΤετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, τα «ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2014».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον Παλαιό Σταθμό του τρένου στο Διόνυσο και χάρισε μοναδικές μουσικές στιγμές στους θεατές, με την πολύ καλή εκτέλεση των αξέχαστων τραγουδιών του μεγάλου μας συνθέτη.

Ο νέος δήμαρχος Διονύσου κ.  Διονύσης Ζαμάνης μίλησε πριν την έναρξη της συναυλίας και ανέφερε ότι η νέα δημοτική αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον Πολιτισμό και θα στηρίξει τις προσπάθειες πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας. Είναι στις προθέσεις μας είπε, να ενισχύσουμε τη διάθεση για προσφορά των πολιτών και των πολιτιστικών συλλόγων, έχοντας κατά νου ότι η συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες είναι κοινωνικό δικαίωμα κάθε πολίτη του δήμου μας.

Στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η νέα δημοτική αρχή έχοντας συναίσθηση της οικονομικής κατάστασης,  με πρωτοβουλίες και ενέργειές της πέτυχε να καλυφθεί το κόστος των εκδηλώσεων στο μεγαλύτερο μέρος από χορηγίες.

Τέλος ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΝΑΠ «Ο ΘΕΣΠΙΣ» για τη συνεργασία και τους χορηγούς που συνέδραμαν καθοριστικά για να προγραμματιστούν οι εκδηλώσεις.
Μετά την ομιλία  του δημάρχου κ. Διονύση Ζαμάνη και ο πρόεδρος του ΟΝΑΠ «Ο ΘΕΣΠΙΣ» κ. Νίκος Καρυστινός χαιρέτισε την έναρξη των εκδηλώσεων.

Στην συναυλία παρευρέθηκαν  μεταξύ άλλων: οι  αντιδήμαρχοι, Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Βασίλης Κοκμοτός, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μπάσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ  Βασίλης Δαρδαμάνης, Αγγελική Πέππα, Δημήτρης Ράϊκος, Αναστασία Στασινοπούλου, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Διονύσου κ.Τάσος Μπάσης, ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δροσιάς κ. Χρήστος Ποτίδης, η τοπική σύμβουλος Κρυονερίου κ. Βίκυ Κάουλα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και πολλοί δημότες.



 


 




Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ορκίστηκαν η νέα Δημοτική Αρχή, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο & τα νέα Τοπικά Συμβούλια του δήμου Διονύσου

Διονύσης Ζαμάνης : "Ξεκινάει η προσπάθειά μας, ξεκινάει η σκληρή, μεθοδική και συλλογική δουλειά για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων."


Παρουσία πλήθους πολιτών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου,  η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου κου Διονύση Ζαμάνη, των Δημοτικών Συμβούλων και των Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Στη τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας  χοροστάτησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος ο οποίος συνεχάρη τον κο Διονύση Ζαμάνη για την εκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα και απηύθυνε ευχές και παραινέσεις σε όλους τους εκλεγμένους συμβούλους. Πολιτικό όρκο έδωσαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και μία τοπική σύμβουλος.


Ο Δήμαρχος Διονύσου κος Διονύσης Ζαμάνης στην ομιλία του ανέφερε:

 «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον καθένα από μας, καθώς αναλαμβάνουμε τα καθήκοντά μας και ταυτόχρονα την ευθύνη απέναντι στο δήμο και τους συμπολίτες μας. Πριν από λίγο ορκιστήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα εργαστούμε έντιμα και σκληρά, με αρχές και ηθικές αξίες, στα πλαίσια των Νόμων και του Συντάγματος για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.Και αυτό θα πράξουμε. Με αποφασιστικότητα και επιμονή, σεβόμενοι απόλυτα την εντολή των πολιτών και ανταποκρινόμενοι σε αυτήν με όλες μας τις δυνάμεις. Ξέρουμε ότι το φορτίο των ευθυνών που αναλαμβάνουμε είναι ιδιαίτερα βαρύ. Ως νέα δημοτική αρχή θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα του Δήμου μας, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας και να δώσουμε λύσεις σε χρονίζοντα ζητήματα.
Οι προκλήσεις είναι πολλές και το περιβάλλον ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο.
Τα γνωρίζουμε καλά όλα αυτά. Έχουμε επίγνωση των σοβαρών δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε. Οι δυσκολίες όμως αυτές δεν μας αποθαρρύνουν. Μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο αποφασιστικούς και πιο δυνατούς. Γιατί έχουμε όραμα, έχουμε όνειρα, έχουμε σχέδια για το δήμο μας. Και πάνω απ’ όλα έχουμε την στρατηγική και την αποφασιστικότητα για να τα υλοποιήσουμε.»


O κος Ζαμάνης αναφέρθηκε στις βασικές προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού που μεταξύ άλλων είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και κονδυλίων της νέας προγραμματικής περιόδου, η ανάδειξη του νέου μοντέλου διοίκησης του Δήμου με σύγχρονες αποκεντρωμένες δομές, η  βιώσιμη ανάπτυξη, η χρηστή διοίκηση και διαχείριση, η ουσιαστική λειτουργία των θεσμών,  ο εκσυγχρονισμός  και η επέκταση των κοινωνικών δομών του δήμου και οι άμεσες παρεμβάσεις και η διαρκή φροντίδα για την καθημερινότητα των Δημοτών.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας τόνισε: «Απευθύνω πρόσκληση προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις και  προς όλους τους συναδέλφους. Από αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς. Είναι επιτακτική ανάγκη να εργαστούμε όλοι μαζί, για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, να ανοίξουμε νέους δρόμους για την πόλη, να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας στήριγμα και αίσθημα αισιοδοξίας για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς.»




Λίγο μετά αναφερόμενος στον απερχόμενο δήμαρχο που είχε απευθύνει σύντομο χαιρετισμό τόνισε χαρακτηριστικά  «ως η  εκλεγμένη δημοτική αρχή, επιδιώξαμε να ενημερωθούμε για τα πεπραγμένα της απερχόμενης και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος.
Δεν κατέστη δυνατόν… δυστυχώς. Έτσι δεν είμαστε σε θέση σήμερα  να περιγράψουμε ως οφείλουμε, την εικόνα στους πολίτες. Όμως από αύριο που θα έχουμε πρόσβαση ακώλυτη στα στοιχεία, θα προχωρήσουμε σε πλήρη και ακριβή καταγραφή και έλεγχο των πάντων. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάμε ότι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουμε σαφή εικόνα και θα δημοσιοποιήσουμε τα πορίσματα».



 


  

Ο κος Ζαμάνης μίλησε και για την εντολή που έδωσαν οι πολίτες :
«Εμείς ως νέα δημοτική αρχή - όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει -  έχουμε έρθει για να αλλάξει σελίδα ο δήμος, για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Γιατί η εντολή των πολιτών είναι ξεκάθαρη και θα τη σεβαστούμε απόλυτα…
Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον δημότη.
Είμαστε εδώ  για να συγκεντρώσουμε γύρω μας όλους τους ικανούς και άξιους που θέλουν να προσφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στον τόπο τους.
Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για εξαντλητική διαβούλευση με στόχο την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, για πλήρη διαφάνεια και ουσιαστική λογοδοσία.
Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας, με κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη.
Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε το δήμο που μας αξίζει, την πόλη που ονειρευόμαστε

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κος Ζαμάνης ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, εκλεγμένους και μη, που πιστεύοντας  στο κοινό σχέδιο και όραμα για το δήμο συμπορεύονται ενωμένοι για να το κάνουν πραγματικότητα και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε: «Eυχαριστώ θερμά όλους εσάς, τους συνδημότες μας που μας εμπιστευτήκαμε τη διοίκηση του δήμου και η παρουσία σας εδώ σήμερα μας τιμά και μας συγκινεί. Θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μας για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.»

Τέλος,  συγκινημένος και  εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά του και τον εκλιπόντα Πρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο  Σακελλάριο Σωτηρίου.

Την τελετή της ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ. Α. Μητρόπουλος, Γ. Πάντζας, Θ. Μπούρας και Β. Οικονόμου, οι Δήμαρχοι κ. κ.  Αμαρουσίου- Γ. Πατούλης , Κηφισιάς -  Γ. Θωμάκος, Πεντέλης - Δ. Καψάλης- Στεργίου, ως εκπρόσωπος από το δήμο Μαραθώνα ο κ. Σπ. Λιβαθηνός, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ.  Σ. Κοροβέσης και Δ. Αφεντούλη, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων του δήμου και πολλοί δημότες.