Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Βραδιά Πολιτισμού, Γιορτής και Νίκης από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες











Εκατοντάδες φίλοι της παράταξης ήρθαν στο Διόνυσο την Παρασκευή τo βράδυ – στον παλιό σταθμό του τρένου – για να ακούσουν  την εξαιρετική πολιτική ομιλία του  Υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου, Διονύση Ζαμάνη , να παρακολουθήσουν τη μοναδική  συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και να στείλουν με ενθουσιασμό το μήνυμα της Νίκης για την Κυριακή.

Ο Διονύσης Ζαμάνης στην τελευταία -  πριν την Κυριακή των εκλογών -  ομιλία του αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο έδωσαν την εκλογική μάχη οι υποψήφιοι σύμβουλοι και οι φίλοι των Ανοιχτών Οριζόντων. Σε αντίθεση με την απερχόμενη δημοτική αρχή, που μέσα στον πανικό της χρησιμοποίησε αήθεις μεθόδους όπως συκοφαντία, ψευδολογία,  λασπολογία, πολιτική εκβιαστικών διλημμάτων και τρομοκρατίας, καλλιέργεια συνδρόμων ομηρίας σε δημοτικούς υπαλλήλους,  εκμετάλλευση των μηχανισμών και των πόρων του δήμου για την προεκλογική
προβολή και βέβαια σφετερισμό ακόμα και των έργων της περιφέρειας προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα και η αδράνεια της τετραετίας.

Ο Διονύσης Ζαμάνης αναφέρθηκε στα  χαρακτηριστικά και  πρόσφατα δείγματα αυτών των πρακτικών: την παράνομη και περιβαλλοντικά απαράδεκτη  αφισοκόλληση, την υποκριτική φιλοζωική ευαισθησία, τη διακίνηση συκοφαντικών φυλλαδίων δύο μόνο μέρες πριν από τις εκλογές και, τέλος, τη χθεσινή ανακοίνωση προσλήψεων υπαλλήλων στο δήμο(!).  Στη συνέχεια καυτηρίασε απερχόμενη δημοτική αρχή που στήνει φωτογραφικούς διαγωνισμούς, παραλαμβάνει ανύπαρκτα έργα και γήπεδα που γέρνουν, αναθέτει άχρηστες και αχρείαστες μελέτες και κατακερματίζει τα έργα για να μην κάνει διαγωνισμούς.

Και ολoκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Την Κυριακή θα γίνει η πρώτη ρωγμή στο κατεστημένο που αντιλαμβάνεται το δήμο ως φέουδο και τσιφλίκι. Βαθιά και συντριπτική. Και την επόμενη Κυριακή θα γίνει η Μεγάλη Ανατροπή. Ο τόπος αλλάζει σελίδα. Γιατί το χρειάζεται και το αξίζει.

Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ, για τον αγώνα που κάνετε, για τις προσπάθειες που καταβάλλετε, για τη στήριξη σας στους Ανοιχτούς Ορίζοντες. Είμαστε εδώ. Για να δώσουμε στο πολίτη του Διονύσου τη σύγχρονη Πόλη που του αξίζει. Και θα συνεργαστούμε με όλους όσοι πονάνε και πασχίζουν για την προκοπή αυτού του τόπου.»

Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Διονύσου που χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους και παρέδωσε το μικρόφωνο στον Γεράσιμο Ανδρεάτο για να ακολουθήσει μία αυθεντική, μελωδική  γιορτή πολιτισμού και χαράς.

Τα μέλη και οι φίλοι των Ανοιχτών Οριζόντων τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την  προεκλογική τους μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου