Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Η χασάπης της δημοσιογραφίας


 

Οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια φαίνεται να έχει πάρει η κα Μαρία Χαζάπη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο διαπιστώνεται στα κείμενά της αλλά ειδικά στο τελευταίο  της 7-2-2019 έχει πια τερματίσει τα κοντέρ, αφού είναι αμφίβολο αν υπάρχει έστω και μία αλήθεια εκεί μέσα.

Αν έκανε η κα Χαζάπη τον κόπο  να διαβάσει την υπ’ αρ. 40/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής καθώς και την απόσυρση του τελευταίου θέματος της συνεδρίασης της 5-2 -2019 του ίδιου συλλογικού οργάνου, θα διαπίστωνε  εύκολα πόσα ψέματα έχει καταφέρει να αραδιάσει σε μια κόλα  κίτρινο χαρτί.

Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

Γράφει η κα Χαζάπη (για  την κατά παραγγελία Καλαφατέλη αγωγή του 2014) : «Ουδέποτε ο κ Βασιλείου πήρε  από την Οικονομική Επιτροπή την εντολή  να εκπροσωπήσει το Δήμο στην αγωγή αυτή» .

Η αλήθεια είναι ότι η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε «την υποβολή δηλώσεως παραίτησης από το δικόγραφο της με ΓΑΚ  97905 – ΑΚΔ 2738/14 αγωγής του Δήμου κατά την ορισθησομένη ημερομηνία συζήτησης αυτής στις 07/02/2019 με αρ.πιν. 6 ενώπιον του Π.Πρ.Αθ. ως και σε κάθε άλλη που τυχόν ορισθεί μετ’ αναβολή ή στην επαναφορά της με κλήση λόγω  ματαίωσης αλλά και σε κάθε επιτρεπόμενο στάδιο , εξουσιοδοτώντας ταυτόχρονα τον δικηγόρο του Δήμου ΙωάννηΒασιλείου για την παράσταση και υποβολή της δηλώσεως αυτής»  (ΑΟΕ 40/2019).

Γράφει η κα Χαζάπη ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου διόρισε  δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου στην ποινική υπόθεση των Σχολικών Επιτροπών που εκδικαζόταν στις 6-2-2019 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε κανένας τέτοιος διορισμός και ότι το γεγονός αυτό τελούσε  σε απόλυτη γνώση της κας Χαζάπη, αφού η ίδια ήταν παρούσα στο εν λόγω δικαστήριο και  γνώριζε εξ ιδίας αντιλήψεως πως αιτίες της αναβολής της δίκης ήταν  αφενός ότι η δικηγόρος της Σχολικής Επιτροπής δεν είχε έγκαιρα προετοιμαστεί και αφετέρου ότι  ο Δήμος δεν είχε προλάβει να ορίσει εξωτερικό δικηγόρο.

Στη συνέχεια, η κα Χαζάπη αναφέρεται σε διάφορα φαιδρά, όπως π.χ. ότι η αγωγή δεν κοινοποιήθηκε στην κυρίως εναγομένη (η οποία, σημειωτέον, βρίσκεται στον άλλο κόσμο), ότι, δήθεν,  ο Δήμαρχος δεν εκπροσώπησε τον Δήμο (καθ’ ην στιγμή, βάσει της 39/2019 ΑΟΕ τον Δήμο εκπροσωπούσε νόμιμα ο δικηγόρος του) ή ότι το κοινό διασκέδαζε με τον δικηγόρο του Δήμου.

Ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι οι πιο πάνω γελοιότητες είναι ανάξιες σχολιασμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,  είναι πλέον η βέβαιον ότι η «ενημέρωση» της κας Χαζάπη πηγάζει από άτομο το οποίο και αυτό προ πολλού έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.

Τι να πει κανείς; Δεν έχει καταλάβει η κα Χαζάπη ότι «με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θα αλληθωρίζεις ;»