Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η Ροδόπολη αλλάζει σελίδα με Ανοιχτούς Ορίζοντες



Το αδιαχώρητο επικράτησε στην ταβέρνα Αυλή της  Ροδόπολης, όπου την Παρασκευή το βράδυ στις 9 Μαΐου  μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου  Διονύσης Ζαμάνης.
           
Ο Διονύσης Ζαμάνης, πριν παρουσιάσει τις βασικές προγραμματικές θέσεις των Ανοιχτών Οριζόντων για την  Δημοτική Ενότητα της Ροδόπολης, αναφέρθηκε στην άκαρπη τετραετία που πέρασε για όλο το Δήμο και  τη Ροδόπολη, εξαιτίας της απραξίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Τόνισε ότι τα πράγματα και τα προβλήματα όχι μόνο δεν έμειναν όπως ήταν αλλά επιδεινώθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το οικιστικό πρόβλημα της περιοχής παραμένει άλυτο αλλά ταυτόχρονα ανέκυψε τεράστιο πρόβλημα και με τις χρήσεις γης ακόμα και στο κέντρο του χωριού.
Καταργήθηκε το γυμνάσιο και οι προσπάθειες για ανέγερση σχολικού κτηρίου στο οικόπεδο
που υπάρχει για αυτό το λόγο παραμένει άκαρπες. Ανέκυψαν μέσω κτηματολογίου μία σειρά από ιδιοκτησιακές διαφορές των περισσότερων κατοίκων με τον Δήμο».  Ακόμη «το κτήριο του νηπιαγωγείου παραμένει αναξιοποίητο, οι παιδικές χαρές είναι σε άθλια κατάσταση και το Τοπικό Συμβούλιο απαξιώθηκε εντελώς, αφού  οι ομόφωνες αποφάσεις του δεν έφτασαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Ενότητα αποψιλώθηκε από υλικά και οχήματα, όσο και από ανθρώπινο δυναμικό και βέβαια οι τοπικοί σύλλογοι δεν έτυχαν της υποστήριξης που θα έπρεπε».

Ο Διονύσης Ζαμάνης τόνισε πως έχει έρθει η ώρα να αλλάξει σελίδα  ο δήμος, έχει έρθει η ώρα  άνθρωποι αυτού του τόπου που έχουν γνώσεις, ικανότητες και μεράκι να ασχοληθούν και να κάνουν πράγματα για τον τόπο τους.

Επισήμανε πως, οι Ανοιχτοί  Ορίζοντες  προγραμματίζουν μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα και  σε τοπικό επίπεδο  για την Ροδόπολη, οι κυριότερες από τις οποίες είναι: Η δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε να επιλυθεί οριστικά το οικιστικό πρόβλημα της περιοχής, η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις χρήσεις της γης, η επίλυση του αποχετευτικού, καθώς και έργα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις παιδικές χαρές και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς  Συμβούλους της Ροδόπολης, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησαν  ερωτήσεις από κατοίκους για θέματα που τους απασχολούν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Διονύση Ζαμάνη να απευθύνει το μήνυμα: “Έχουν μείνει
εννιά μέρες μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Εννιά μέρες για αλλάξει σελίδα ο Δήμος. Εννιά μέρες για να έχουμε τη Ροδόπολη και το Δήμο Διονύσου που μας αξίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου