Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ



Εικόνες ντροπής που μόνο θλίψη και απογοήτευση γεννούν


 


Τα λόγια περιττεύουν.
Η ευζωία που επιτάσσει ο πολιτισμός, η ηθική μας απέναντι στα ζώα και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κενό γράμμα για τις Υπηρεσίες του Δήμου. Εκεί που το φιλότιμο έχει χαθεί, περισσεύουν οι φαρδιές και πλατιές υπογραφές του νυν Δημάρχου, κάτω από  φιλοζωϊκές καμπάνιες.  Εύκολο: απαιτούν ελάχιστο μόνο μελάνι.
Εικόνες «ευζωίας… των αδέσποτων» από αυτοσχέδιες κατασκευές εντός του Δήμου.



Ανύπαρκτες οι συνθήκες υγιεινής...



Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μετά από 3,5 χρόνια ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ της Δημοτικής  Αρχής σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα των αδέσποτων δεσμεύεται για τα εξής:

1.      Καταγραφή και σήμανση των αδέσποτων ζώων ανά Δημοτική Ενότητα.
2.      Εύρεση χώρου για την ίδρυση και  λειτουργία διαδημοτικού ή δημοτικού κυνοκομείου και κτηνιατρείου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Αγροτικής Ανάπτυξης και τις ζωοφιλικές ενώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
3.      Στελέχωση και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και εμβολιασμών από αμοιβόμενους ή και εθελοντές κτηνιάτρους.
4.      Στελέχωση και ενεργοποίηση της (υποχρεωτικής κατά τον ισχύοντα νόμο 4039/12) υπηρεσίας του Δήμου για την τήρηση των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων.
5.      Πλήρης ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την επιβολή προστίμων και ποινών σε όσους κακομεταχειρίζονται κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
6.      Σχετικά δε με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες , θα μπορούν να σημάνουν ηλεκτρονικά τα κατοικίδιά τους στους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους των Δήμων (που ασφαλώς δεν υπάρχουν σήμερα) με ελάχιστη χρέωση (αφού η βιωσιμότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας προβλέπεται από το άρθρο 4- παρ.3β-του ν. 4039/12).
7.      Κατάρτιση και εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και καταπολέμησης ζωονόσων σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσίας κτηνιατρικής του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου