Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Το παλιό καράβι, ΝΕΡΑ απ’ ολούθε μπάζει...


«Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίναμε τη μείωση των τελών καθαριότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στεγάζονται σε χώρους έως 400 τ.μ. Στα τέλη Ιουλίου ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλαγή πληρωμής ΤΑΠ για τους οικισμούς Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Αγ.Αγγέλων (Φασίδερι) και Ραπεντώσας. Προχωράμε σε λίγες μέρες στη μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στη Σταμάτα και στη δραστική περικοπή του κόστους νέας υδροδότησης. Νοικοκυρεύουμε το Δήμο και μπορούμε να ικανοποιήσουμε δίκαια αιτήματα δημοτών».  
Αυτά έγραψε πριν λίγες μέρες στο facebook o Δήμαρχός μας Διονύσης Ζαμάνης.

Όλα τα παραπάνω δεν ήταν καθόλου αυτονόητα. Ήταν και είναι αποτέλεσμα της βούλησης της δημοτικής μας αρχής να εντοπίσει μεγάλο μέρος φορολογητέας ύλης που διέφευγε. Για παράδειγμα, πάνω από 160.000 υπολογίζονται τα τετραγωνικά μέτρα που εντοπίστηκαν και φορολογήθηκαν μέσα σε μόλις μία τριετία, τα περισσότερα των οποίων αφορούν σε εμπορικά και βιομηχανικά κτίσματα. Και δεν σταματάει εδώ η προσπάθεια διεύρυνσης της φορολογητέας ύλης. Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, γιατί αυτό επιβάλλει η κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί αυτό σημαίνει νοικοκύρεμα.  

Κι όμως βρέθηκαν κάποιοι που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο ακόμα και για αυτή την ανάρτηση στο facebook. Δικαιολογημένα βέβαια. Πρέπει να θίχτηκαν με το «νοικοκυρεύουμε». Και πώς να μη θιγούν; Όταν έκλειναν τα μάτια στα χιλιάδες αδήλωτα τετραγωνικά δίπλα στο σπίτι τους και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις φοροαποφυγής; «Το παλιό καράβι, ΝΕΡΑ απ’ ολούθε μπάζει» που λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας…    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου