Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Πόσο πιο χαμηλά;



Το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει μία δημοτική παράταξη δεν μπορεί να το φανταστεί κανείς αν δεν παρακολουθήσει πρώτα τα Δελτία Τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Στο τελευταίο της,  επιχειρεί  να υποτιμήσει και να μειώσει την αντιδήμαρχο παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικών δομών, αρχιτέκτονα κα Αν. Στασινοπούλου,  που αν και τυγχάνει σε προχωρημένη εγκυμοσύνη είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της και παρακολουθεί ανελλιπώς 5ωρες και 6ωρες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συχνά μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ποιο όμως  ήταν το «αμάρτημα»,  της αντιδημάρχου, ώστε να επιχειρήσουν  να τη λοιδορήσουν στους δημότες που την τίμησαν με την ψήφο τους;
Το ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης 6ωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, για δύο – τρία  λεπτά σκιτσάρισε (!).

Αλήθεια πόσα σχόλια και Δελτία Τύπου έχει κάνει η Ενωτική Πρωτοβουλία, για τα μέλη της παράταξής της που με ευθύνη τους χάθηκαν, για να μην πούμε κλάπηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα σχολεία του δήμου μας,  σύμφωνα  με πορίσματα ορκωτών ελεγκτών εκατοντάδων σελίδων; Δυστυχώς κανένα και ο λόγος είναι προφανής.
Έτσι τιμά τις  ψήφους των δημοτών η Ενωτική Πρωτοβουλία. Με σιγήν ιχθύος.

Θα κλείνουμε με τη φράση «πιο χαμηλά πεθαίνεις», αλλά με συμβούλους διαβούλευσης με PhD σαν και αυτούς που χρησιμοποιεί η Ενωτική Πρωτοβουλία, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πολλά ακόμη να δούμε!



Τα παραμυθάκια της θείας Λένας. Μέρος 2ο.



Το 2ο μέρος της απάντησης στην επιστολή της κας Παπαναγιώτου και τα Δελτία Τύπου της Συμμαχίας για τον Πολίτη είναι αφιερωμένο στο έργο της δημοτικής αρχής για τον Άγιο  Στέφανο σε έργα υποδομής  και τη σύγκριση,  που κάθε κάτοικος μπορεί  να κάνει, σε σχέση με το παρελθόν.

Για την ενημέρωση λοιπόν των πολιτών, θα αναφέρουμε μερικά  από όσα έργα έχουν γίνει ή εκτελούνται στον Άγιο Στέφανο από την παρούσα δημοτική αρχή, τα τελευταία 3,5 χρόνια, καθώς και μερικά άλλα από όσα έχουν δρομολογηθεί.

Ήδη, λοιπόν,  εκτελείται αντιπλημμυρικό  έργο για το ρέμα Βρυσάκι προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ και μήκους 7,9 χιλιομέτρων που αφορά δεκάδες δρόμους. Τον επόμενο μήνα δημοπρατείται από την Περιφέρεια άλλο ένα αντίστοιχο αντιπλημμυρικό έργο  στην περιοχή του Αγ. Θεοδοσίου (οδός Πιπεροπούλου),  προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Τα  δύο έργα θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά τον Άγιο Στέφανο επιλύοντας ένα πολύ σοβαρό, χρόνιο  πρόβλημα για τους κατοίκους.

Αν και οι ανάγκες του Αγ. Στεφάνου είναι πολλαπλάσιες,  έχουν  ασφαλτοστρωθεί ήδη 15 δρόμοι, το κλειστό δημοτικό γήπεδο του Αγ. Στεφάνου απέκτησε σύγχρονο ξύλινο δάπεδο, έχουν γίνει εκτεταμένες συντηρήσεις και ασφαλτόστρωση χώρων του ανοικτού γηπέδου ποδοσφαίρου και τον Ιούνιο ξεκινά η αντικατάσταση του χλοοτάπητά του. Επίσης, ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί ξανά, έπειτα από 7 και πλέον χρόνια εγκατάλειψης, το προπονητήριο κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου.

Έγιναν, επίσης,  σημαντικά έργα   συντηρήσεων σε όλα τα  σχολικά κτήρια του Αγίου Στεφάνου με διαστρώσεις ασφαλών και αντιολισθητικών ταπήτων στους προαύλιους χώρους στο 1ο και 2ο Δημοτικό καθώς και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Στεφάνου.

Ιδρύθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου και ευελπιστούμε να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά,  επιλύοντας  ένα  αίτημα δεκαετιών των γονιών του Αγ. Στεφάνου, ενώ μεταστεγάσαμε  και σε καλύτερες  εγκαταστάσεις τον 1ο παιδικό σταθμό Αγ. Στεφάνου.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε  και άλλα που αφορούν όλον τον δήμο και φυσικά και τον Άγιο Στέφανο, όπως η ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών, η ίδρυση της Κοινωνικής Ιματιοθήκης και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τα επιμορφωτικά πολιτιστικά προγράμματα,  το Summer Camp και το Φοιτητικό Λεωφορείο, αλλά θα σταματήσουμε εδώ,  για να κλείσουμε  με το θέμα της αποχέτευσης που αφορά όλους.

Είναι αλήθεια ότι η δημοτική ενότητα Αγίου Στεφάνου στον τομέα αυτό είναι η πλέον αδικημένη περιοχή,  σε σχέση με τις υπόλοιπες 6 του Δήμου Διονύσου, αφού μελετητικά υστερούσε σε σχέση με τις άλλες δημοτικές ενότητες που είχαν ολοκληρωμένες μελέτες για την αποχέτευση, σχεδόν από το 2010. Αλλά σε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει  να αναζητήσει ευθύνες η κα  Παπαπαναγιώτου σε παλιότερες δημοτικές αρχές και όχι στη σημερινή. Η μελέτη για την αποχέτευση του Αγ. Στεφάνου βρίσκεται υπό διαδικασία έγκρισης στην ΕΥΔΑΠ. Εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ενός χώρου αντλιοστασίου -  ενώ η παρούσα δημοτική αρχή εξασφάλισε ακόμη δύο τέτοιους χώρους αδάπανα -   και ευελπιστούμε να προχωρήσουμε σύντομα σε δημοπράτηση.

Αυτό είναι το έργο που 3,5 χρόνια έχει γίνει στον Άγιο Στέφανο και είναι,  όπως φαίνεται παραπάνω,  μετρήσιμο σε κάποια εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έκανε και συνεχίζει να κάνει η παρούσα δημοτική αρχή, όπως και αν την χαρακτηρίζει η κα Παπαναγιώτου,  σε μία μόνο από τις 7 δημοτικές ενότητες του Δήμου Διονύσου,  σε μια εποχή μνημονίων, οικονομικής ύφεσης της χώρας,  σε μια εποχή όχι τόσο ευνοϊκή για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αλήθεια έχουν αντίστοιχο έργο να επιδείξουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που μακαρίζει η κα Παπαπαναγιώτου στον Άγιο Στέφανο - εκτός από την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της οικογενείας της με 800.000 ευρώ -   γιατί  οι δημότες δεν το έχουν δει.


Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Τα παραμυθάκια της θείας Λένας από τη Συμμαχία για τον Πολίτη. Μέρος 1ο.



 Απαντώντας ταυτόχρονα στην κα Παπαπαναγιώτου αλλά και στη Συμμαχία για τον Πολίτη, σχετικά με επιστολή που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα edionysos.gr, επισημαίνουμε τα εξής :

Ως γνωστόν, η κα Λένα Παπαπαναγιώτου αρέσκεται να αφηγείται παραμυθάκια για μικρά παιδιά στους δημότες του Δήμου Διονύσου, με ειδικότερη προτίμηση στους κατοίκους Αγίου Στεφάνου.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το παραμυθάκι της ότι, δήθεν τάχα, το πρόβλημα των οικισμών ανέκυψε επί δημαρχίας Ζαμάνη.

Σε σχετική τοποθέτησή της (ως δημοτική σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1-8-2013, η ίδια, σε μια σπάνια κρίση ειλικρίνειας, δήλωνε ότι: «Η ταφόπλακα των οικισμών μπήκε με το νόμο της Μπιρμπίλη το 2010».
 Να θυμίσουμε εδώ ότι, σε πλήρη αντίθεση με την πιο πάνω δήλωση, η Συμμαχία για τον Πολίτη, η δημοτική παράταξη της κας   Παπαπαναγιώτου, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του έτους 2010, πανηγύριζε για την ψήφιση του ν. 3889/2010 (γνωστού και ως «νόμου Μπιρμπίλη»), παρουσιάζοντάς τον ως… «χρυσή ευκαιρία» (!!!) για τον Άγιο Στέφανο και τους λοιπούς οικισμούς του δήμου.
Επρόκειτο για μία άθλια δήλωση ξεπουλήματος του τόπου στο βωμό της κομματικής υποταγής και, ταυτόχρονα, χυδαίας εξαπάτησης των δημοτών δια λόγους ψηφοθηρίας στις δημοτικές εκλογές του 2010. Ήδη από τότε λοιπόν, κάποιοι γνωστοί σε όλους αθεόφοβοι πολιτικοί «παπατζήδες» παραμυθιάζανε ασύστολα τον κόσμο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στην ουσία (όπως, άλλωστε, φανερώνει και ο τίτλος του «Οικισμοί στερούμενοι νόμιμης έγκρισης»), το άρθρο 24 του ν. 3889/2010 υπήρξε πράγματι η ταφόπλακα των οικισμών.

Στην ίδια πιο πάνω από 1-8-2013 τοποθέτησή της, η κα Παπαπαναγιώτου δήλωνε ότι «πριν καν ψηφιστεί ο νόμος της Μπιρμπίλη»… «καταθέσαμε και προσωπικές αγωγές, μέσω της ίδιας νομικής εταιρείας,… λόγω της καταστροφικής απομείωσης της αξίας των περιουσιών μας», αναγνωρίζοντας έτσι πανηγυρικά ότι το πρόβλημα προϋπήρχε ακόμη και αυτού του νόμου Μπιρμπίλη.
Στο ίδιο πιο πάνω Δημοτικό Συμβούλιο της 1-8-2013, έγινε καταγγελία σε βάρος της κας Παπαπαναγιώτου ότι ενδιαφερόταν για την καταβολή ΤΑΠ (ακόμη και για αναδασωτέες εκτάσεις) κινούμενη από λόγους οικονομικού συμφέροντος, δεδομένου ότι με αυτό το πρόσχημα (ότι δηλαδή καταβάλλεται ΤΑΠ) προσδοκούσε την είσπραξη αποζημιώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Η ίδια, άλλωστε, βεβαίωνε ότι: «Οι αγωγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι περίπου εβδομήντα και το κόστος των αποζημιώσεων είναι πολύ υψηλό. Μακάρι οι αγωγές να φτάσουν τις πεντακόσιες… και το ύψος των αποζημιώσεων να γίνει δυσθεώρητο…».

Λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τις πιο πάνω καταγγελίες, η κα Παπαπαναγιώτου εκτιμούσε ότι η πληρωμή ΤΑΠ (παρ’ όλον πρόδηλα παράλογη) εξυπηρετούσε το σκοπό είσπραξης των υπ’ όψιν αποζημιώσεων.
Κατόπιν (και εξ αιτίας) των πιο πάνω καταγγελιών του επικεφαλής της Α.Δ.Κ., επακολούθησε τότε, πρωτοστατούσης της κας  Παπαπαναγιώτου, το γνωστό σε όλους «πραξικόπημα» μέσα στη Συμμαχία για τον Πολίτη, με σκοπό (και αποτέλεσμα) αφ’ ενός τη ματαίωση της επικείμενης τότε συνεργασίας της Συμμαχίας για τον Πολίτη με την Α.Δ.Κ. και, αφ’ ετέρου, τη διάσωση του καταρρέοντος τότε δημάρχου κ. Καλαφατέλη, η οποία (διάσωση) επετεύχθη κατόπιν σύμπραξης της Συμμαχίας για τον Πολίτη με την Ενωτική Πρωτοβουλία και, εν συνεχεία, της συνδιοίκησης του δήμου από τις δύο αυτές δημοτικές παρατάξεις.
Να θυμίσουμε εδώ ότι, εξ αυτού του λόγου (πρωτοστατούσης πάντοτε της κας Παπαπαναγιώτου), διχοτομήθηκε τότε η Συμμαχία για τον Πολίτη, γεγονός που όμως δεν φαίνεται να έχει συνετίσει την κα Παπαπαναγιώτου, η οποία, απτόητη και δι’ ευνόητους λόγους σκοπιμότητας, εξακολουθεί να σπεκουλάρει επάνω στο θέμα, σερβίροντας και πάλι μπόλικο «σανό» και διεκδικώντας τον ίδιο πάντα ρόλο (πολιτικό δεκανίκι του Καλαφατελισμού).

Για να γίνει αντιληπτή η τάξη μεγέθους των οικονομικών συμφερόντων που διακυβεύονται εν προκειμένω, αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι για ένα γήπεδο συνιδιοκτησίας της οικογένειας της κας Παπαπαναγιώτου ενός στρέμματος περίπου, που τέμνεται από το όριο του οικισμού Αγ. Στεφάνου (ο οποίος οικισμός, σημειωτέον και πάλι, βάσει του άρθρου 24 του ν. 3889/2010 «στερείται νόμιμης έγκρισης»), κατεβλήθη από την ΕΥΔΑΠ υπέρ της οικογένειας της κας  Παπαπαναγιώτου μία  αστρονομική αποζημίωση ύψους οκτακοσίων χιλιάδων (800.000) ευρώ μέρος της οποίας καλούνται να πληρώσουν οι συνδημότες μας για τους οποίους «κόπτεται» τόσο πολύ.

Κατόπιν των ανωτέρω, είναι προφανές ότι η κα Παπαπαναγιώτου ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ: Η ίδια ομολογεί ότι το πρόβλημα προϋπήρχε και ότι η ταφόπλακα των οικισμών μπήκε με το νόμο Μπιρμπίλη, το έτος 2010, επί δημαρχίας Παναγιώτη Βορριά, καθώς και ότι κάποιοι (μεταξύ των οποίων και η ίδια) είχαν σπεύσει (ήδη πριν από το νόμο Μπιρμπίλη) να επωφεληθούν από την όλη κατάσταση, ζητώντας πολύ υψηλές αποζημιώσεις, λόγω καταστροφικής απομείωσης της αξίας των ακινήτων τους (που είχαν κηρυχθεί ως αναδασωτέα, διότι το Δασαρχείο δεν αναγνώριζε τα όρια του οικισμού και, ένεκα τούτου, θεωρούσε τα εν λόγω ακίνητα ως εκτός σχεδίου).

Η πολιτική θέση των Ανοιχτών Οριζόντων για τους οικισμούς, διαχρονικά, είναι κάθετα αντίθετη προς αυτήν της δημοτικής παράταξης της κας  Παπαπαναγιώτου, δεδομένου ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου πρότεινε στην ΕΚΧΑ πορτοκαλί περίγραμμα για τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, που αντιστοιχεί σε νόμιμο οικισμό, και όχι κίτρινο περίγραμμα, που αντιστοιχεί σε οικισμό στερούμενο νόμιμης έγκρισης, όπως πρότεινε η δημοτική παράταξη της κας Παπαπαναγιώτου, προφανώς εξακολουθώντας να θεωρεί ότι το να χαρακτηρίζεται ο οικισμός του Αγίου Στεφάνου ως «στερούμενος νόμιμης έγκρισης» αποτελεί «χρυσή ευκαιρία».

Αυτά προς το παρόν, με τα παραμυθάκια της θείας Λένας για μικρά παιδιά, που αφορούν το οικιστικό. Θα ακολουθήσει Μέρος 2ο  για τα υπόλοιπα.