Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τα παραμυθάκια της θείας Λένας. Μέρος 2ο.



Το 2ο μέρος της απάντησης στην επιστολή της κας Παπαναγιώτου και τα Δελτία Τύπου της Συμμαχίας για τον Πολίτη είναι αφιερωμένο στο έργο της δημοτικής αρχής για τον Άγιο  Στέφανο σε έργα υποδομής  και τη σύγκριση,  που κάθε κάτοικος μπορεί  να κάνει, σε σχέση με το παρελθόν.

Για την ενημέρωση λοιπόν των πολιτών, θα αναφέρουμε μερικά  από όσα έργα έχουν γίνει ή εκτελούνται στον Άγιο Στέφανο από την παρούσα δημοτική αρχή, τα τελευταία 3,5 χρόνια, καθώς και μερικά άλλα από όσα έχουν δρομολογηθεί.

Ήδη, λοιπόν,  εκτελείται αντιπλημμυρικό  έργο για το ρέμα Βρυσάκι προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ και μήκους 7,9 χιλιομέτρων που αφορά δεκάδες δρόμους. Τον επόμενο μήνα δημοπρατείται από την Περιφέρεια άλλο ένα αντίστοιχο αντιπλημμυρικό έργο  στην περιοχή του Αγ. Θεοδοσίου (οδός Πιπεροπούλου),  προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Τα  δύο έργα θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά τον Άγιο Στέφανο επιλύοντας ένα πολύ σοβαρό, χρόνιο  πρόβλημα για τους κατοίκους.

Αν και οι ανάγκες του Αγ. Στεφάνου είναι πολλαπλάσιες,  έχουν  ασφαλτοστρωθεί ήδη 15 δρόμοι, το κλειστό δημοτικό γήπεδο του Αγ. Στεφάνου απέκτησε σύγχρονο ξύλινο δάπεδο, έχουν γίνει εκτεταμένες συντηρήσεις και ασφαλτόστρωση χώρων του ανοικτού γηπέδου ποδοσφαίρου και τον Ιούνιο ξεκινά η αντικατάσταση του χλοοτάπητά του. Επίσης, ανακατασκευάστηκε και λειτουργεί ξανά, έπειτα από 7 και πλέον χρόνια εγκατάλειψης, το προπονητήριο κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου.

Έγιναν, επίσης,  σημαντικά έργα   συντηρήσεων σε όλα τα  σχολικά κτήρια του Αγίου Στεφάνου με διαστρώσεις ασφαλών και αντιολισθητικών ταπήτων στους προαύλιους χώρους στο 1ο και 2ο Δημοτικό καθώς και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Στεφάνου.

Ιδρύθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου και ευελπιστούμε να λειτουργήσει την επόμενη σχολική χρονιά,  επιλύοντας  ένα  αίτημα δεκαετιών των γονιών του Αγ. Στεφάνου, ενώ μεταστεγάσαμε  και σε καλύτερες  εγκαταστάσεις τον 1ο παιδικό σταθμό Αγ. Στεφάνου.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε  και άλλα που αφορούν όλον τον δήμο και φυσικά και τον Άγιο Στέφανο, όπως η ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών, η ίδρυση της Κοινωνικής Ιματιοθήκης και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, τα επιμορφωτικά πολιτιστικά προγράμματα,  το Summer Camp και το Φοιτητικό Λεωφορείο, αλλά θα σταματήσουμε εδώ,  για να κλείσουμε  με το θέμα της αποχέτευσης που αφορά όλους.

Είναι αλήθεια ότι η δημοτική ενότητα Αγίου Στεφάνου στον τομέα αυτό είναι η πλέον αδικημένη περιοχή,  σε σχέση με τις υπόλοιπες 6 του Δήμου Διονύσου, αφού μελετητικά υστερούσε σε σχέση με τις άλλες δημοτικές ενότητες που είχαν ολοκληρωμένες μελέτες για την αποχέτευση, σχεδόν από το 2010. Αλλά σε αυτό το πρόβλημα θα πρέπει  να αναζητήσει ευθύνες η κα  Παπαπαναγιώτου σε παλιότερες δημοτικές αρχές και όχι στη σημερινή. Η μελέτη για την αποχέτευση του Αγ. Στεφάνου βρίσκεται υπό διαδικασία έγκρισης στην ΕΥΔΑΠ. Εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ενός χώρου αντλιοστασίου -  ενώ η παρούσα δημοτική αρχή εξασφάλισε ακόμη δύο τέτοιους χώρους αδάπανα -   και ευελπιστούμε να προχωρήσουμε σύντομα σε δημοπράτηση.

Αυτό είναι το έργο που 3,5 χρόνια έχει γίνει στον Άγιο Στέφανο και είναι,  όπως φαίνεται παραπάνω,  μετρήσιμο σε κάποια εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έκανε και συνεχίζει να κάνει η παρούσα δημοτική αρχή, όπως και αν την χαρακτηρίζει η κα Παπαναγιώτου,  σε μία μόνο από τις 7 δημοτικές ενότητες του Δήμου Διονύσου,  σε μια εποχή μνημονίων, οικονομικής ύφεσης της χώρας,  σε μια εποχή όχι τόσο ευνοϊκή για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αλήθεια έχουν αντίστοιχο έργο να επιδείξουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που μακαρίζει η κα Παπαπαναγιώτου στον Άγιο Στέφανο - εκτός από την απαλλοτρίωση του οικοπέδου της οικογενείας της με 800.000 ευρώ -   γιατί  οι δημότες δεν το έχουν δει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου